پوسیدگی دندان از مشکلاتی میباشد که بسیاری از افراد که بزرگسالان و چه کودکان با آن مواجه هستند، قطعات لازم می باشد که افراد در باره این مشکل مهم دندانی و روشهای پیشگیری از آن بیشتر بدانند، با ما در این بخش از دندانپزشکی ولنجک همراه باشید:
پوسیدگی دندان مشکلی است که معمولاً افراد به این راحتی به زودی از آن آگاه نمی شود،ذ روند آشکار شدن پوسیدگی دندانی در ابتدا دارای مشخصه خاصی نمی باشد، به همین علت است که معمولاً افراد دیر از پوسیدگی دندان خود با خبر می شوند، برای همین است که ما معمولاً توصیه میکنیم افراد هر ۶ ماه یکبار برای چکاپ وضعیت سلامت دهان و دندان هایشان به دندانپزشکی مراجعه کنند.
گاها پوسیدگی دندان باعث تغییر رنگ در دندانها میشود و گاها نیز پوسیدگی دندان علائمی از خود بروز نمی دهد نیاز به معاینه و بررسی دندانپزشکی می باشد، یکی از نشانه ها و علائم وجود پوسیدگی در دندان ها حساسیت دندان به مواد غذایی و یا سردی و گرمی می باشد، اگر این حساسیت برای دندان های شما نیز وجود دارد توصیه می شود به موقع به دندان پزشکی مراجعه کنید.
برای درمان پوسیدگی دندان از چه روش هایی استفاده می کنند؟
نحوه درمان پوسیدگی دندان برای هر فردی می تواند متفاوت باشد، دندان پزشک با توجه به بررسیها و معاینه که انجام داده است یکی از روشهای درمانی زیر را برای ترمیم دندان تان استفاده می کند:
وارنیش فلوراید
چنانچه پوسیدگی دندانی پیشرفت زیادی نداشته باشد و دندان تا نیاز به پرکردن نداشته باشد دندانپزشک برای جلوگیری از ایجاد پوسیدگی و آسیب بیشتر و همچنین جلوگیری از بین رفتن مواد معدنی در سطح مینای دندان از وارنیش فلوراید استفاده می کند.
ترمیم و پرکردن دندان
گاهاً میزان پوسیدگی دندان بیشتر بوده و به حدی می رسد که نیاز به پر کردن دندان می باشد، در این شرایط دندانپزشکی با بی حسی موضعی بخش های آسیب دیده و پوسیده دندان را سپس با با استفاده از آمالگام یا کامپوزیت دندان را پر میکنند.
اینله و انله
بعضی وقتا مقدار پوسیدگی دندان بیشتر بوده و امکان پر کردن دندان وجود ندارد در این شرایط دندانپزشک از ایناه و انله استفاده میکند، ابتدا یک قالب از زندان تهیه می شود سپس قسمت خالی دندان به صورت مصنوعی از جنس طلا یا پرسلاین در لابراتوار دندانپزشکی ساخت میشود و سپس برای پوشاندن سطح پوسیدگی دندان مورد استفاده قرار می گیرد.
روکش دندان
گاهی اوقات پوسیدگی دندانی بسیار شدید می باشد و بخش عمده ای از دندان از بین می رود، در چنین شرایطی مقاومت و ساختار دندان بسیار ضعیف می شود، به همین منظور در دندانپزشکی یک قالب است دندان تهیه کرده به درخواست ساخت روکش دندان را میدهد، روکش بر روی دندان قرار گرفته و مقاومت دندان را بالاتر می برد و باعث حل مشکل پوسیدگی و خرابی دندان می شود.
عصب کشی دندان
از مواردی که بسیار اتفاق می افتد این است که میزان پوسیدگی دندان زیاد بود و باعث عفونت دندان و رسیدن این عفونت به ناحیه پالپ می باشد، اگر دندان دچار چنین وضعیتی شده باشد و نیاز به عصب کشی دارد دندانپزشک با خارج کردن ناحیه به تمیز کردن ناحیه مورد نظر دندان را عصب کشی می کند و در نهایت اقدام به پر کردن دندان می کند.
کشیدن دندان
همانطور که در بسیاری از مقالات اشاره شده است برای ترمیم و درمان مشکلات دندان های تان به موقع به دندانپزشکی مراجعه کنید، متاسفانه گاهی پیش می آید که میزان پوسیدگی به حدی می رسد که امکان نجات دندان وجود ندارد و با تصمیم دندانپزشک دندان پوسیده باید کشیده شود، البته جای خالی دندان را می توان با روشهایی مانند دندان مصنوعی و کاشت ایمپلنت دندان پر کرد.
هزینه درمان پوسیدگی دندان چقدر است؟
همانطور که میبینید برای درمان پوسیدگی دندان انواع روشهای مختلفی وجود دارد و هر کدام از روشها می تواند هزینه مربوط به خودش را داشته باشد، به همین علت بهتر است ابتدا به دندانپزشکی نزدیک محل تان مراجعه کرده تا بعد از بررسیهای دقیق دندانپزشک از هزینههای دقیق مربوط به درمان مطلع شوید.
چند توصیه
همواره به بهداشت دهان و دندان ها اهمیت بدهید، تمیز نگه داشتن دهان و دندان ها برای پیشگیری از پوسیدگی دندان و پیشگیری از ایجاد لکه های سیاه بر روی دندان ها و سلامت کلیه دهان و دندان ضروری است.
توصیه می شود برای داشتن دندان های سالم به صورت مرتب تقریباً هر ۶ ماه یکبار برای معاینه و بررسی وضعیت دندان ها به دندانپزشکی مراجعه کنید و همچنین از جرمگیری دندان استفاده کنید.
دندانهایتان را روزانه دو بار مسواک بزنید و حداقل یک بار از نخ دندان برای تمیز کردن بین دندان ها استفاده کنید.