مراحل پوسیدگی دندان | پلاک دندان چگونه دندان را خراب می کنند؟

آیا می دانستید دهانتان پر از انواع باکتری های مختلف می باشد، باکتری هایی که برخی از آنها برای سلامت دهان و دندان ها مفید بوده و برخی از آن ها مضر.

بسیاری از باکتری ها در دهان وجود دارند که باعث ایجاد پلاک بر روی دندان ها می شود، علت ایجاد این پلاک ها بر روی دندان ها شکر می باشد که در بسیاری از خوراکی ها و نوشیدنی های مان یافت می‌شود.

زمانی که شکر با دندان ها تماس پیدا می‌کند باکتری ها از این شکر استفاده می کنند و در نتیجه استفاده از آن اسیدی را تولید می‌کند و باعث حمله به دندان می شوند, حمله اسیدی به دندان ها می تواند تا مدت زمان تقریبا ۲۰ دقیقه بعد از خوردن خوراکی ها ادامه داشته باشد.

این اتفاق باعث ایجاد پلاک های باکتریایی بر روی دندان‌ها و لثه می‌شود در ابتدا پلاک‌ها نرم هستند, زمانی که پلاک روی دندان ایجاد می‌شوند بهتر از آنها را از روی دندانها پاک کنید اگر هنگامی که پلاک نرم است از دهان و روی دندانها خارج نشود آنها به مرور زمان سخت و سفت می شوند و خارج کردن آنها از دهان و روی دندان ها به این آسانی نخواهد بود و نیاز به مراجعه به دندانپزشکی و جرم‌گیری دندان ها دارد.

پلاکها می‌توانند آسیب‌های جدی بر روی دندان‌ها داشته باشند همانطور که در بالا نیز اشاره شد پلاک اسید تولید می‌کند و مواد معدنی موجود در مینای دندان را خورده و از بین می‌برد. مینای دندان یک لایه سخت و محافظ دندان می باشد که وظیفه محافظت از دندان ها را بر عهده دارد خرابی دندانها از آنجا شروع می شود که خراش ها و حفرات کوچک و باز بر روی دندان ها دیده شود و پلاک ها با حمله به این دندان ها باعث صدمه زدن به آنها بشوند. زمانی که مینای دندان آسیب ببیند اسید و باکتری ها شروع به پوشاندن سطح تاج دندان می کنند.

لایه بعدی بعد از مینای دندان عاج دندان می باشد, این لایه از مینای دندان آسیب پذیر تر می باشد زیرا جنس آن نرم تر بوده و در مقابل پلاک های تولید کننده اسید مقاومت کمتری دارد.

برای محافظت از دندان ها چه باید کرد؟

ابتداً باید از ایجاد پلاک بر روی دندان ها پیش گیری کرد و به همین علت است که به مسواک زدن و نخ دندان کشیدن و حفظ بهداشت دهان و دندان تا این حد توصیه می شود، چنانچه بر روی دندان هایتان خرابی یا پوسیدگی حتی جزئی مشاهده کردید سریعاً نسبت به درمان و رفع این پوسیدگی و رفع مشکل دندان تان اقدام کنید, اگر دندان ها به حال خود رها شوند باکتری ها و اسیدها به تخریب عمیق‌تر در درون ساختار دندان ادامه می‌دهند و بعد از آسیب رساندن به مینای دندان و لثه دندان باکتری ها به سمت پایین و لایه درونی دندان که حاوی عروق خونی و اعصاب دندان می باشد نفوذ می‌کنند, زمانی که این باکتری ها تا این حد به دندان نفوذ داشته باشند باعث ایجاد عفونت و بروز مشکلاتی مانند آبسه دندان می شود که در چنین شرایطی نیاز قطعی به دندانپزشک و مراجعه به دندانپزشکی جهت عصب کشی و ترمیم دندان می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید