جرم دندان عامل اصلی بیماری های لثه، خونریزی لثه و بوی بد دهان است، زمانی که بهداشت دهان به خوبی و به درستی رعایت نشود و پلاک روی دندان ها تمیز نشود، مواد معدنی و باکتری در بزاق فرد جمع می شوند و روی دندان ها تجمع پیدا می کنند. مواد معدنی و باکتری های انباشته شده روی دندان ها به مرور زمان به یک ماده زرد یا سفید کثیف روی دندان تبدیل می شوند و باعث ناراحتی فرد می شوند. به طور کلی به این ماده ناراحت کننده “جرم دندان” می گویند.
در تمیز کردن استاندارد جرم ها یا همان جرم گیری دندان در دندانپزشکی، دندانپزشک جرم و پلاک انباشته شده روی سطح دندان را از بین میبرد و پاک می کند. سپس با پولیش مخصوص دندان ها را جلا می دهد تا لکه ها را از بین برده و دندان را براق کند. دندانپزشک بهتر است در مورد نحوه مسواک زدن و نخ دندان کشیدن توصیه کند و آموزش صحیح بهداشت دهان و دندان را نیز ارائه دهد.
بهتر است با رعایت خوب و صحیح دهان و دندان از تشکیل جرم ها جلوگیری کرد، اما پس از تشکیل جرم روی دندان ها، معمولا فقط دندانپزشک می تواند آنها را از بین ببرد. اگر روزی دو بار به درستی مسواک بزنید و به طور مرتب از نخ دندان استفاده کنید، می توانید از تشکیل جرم دندان جلوگیری کرده یا آن را به تاخیر بیندازید.
گفته می شود جرم های دندانی مستقیما باعث ایجاد بوی بد دهان نمی شوند، اما ناراحتی ناشی از آن می تواند باعث ایجاد بوی بد دهان شود. بنابراین در صورت بی توجهی، به طور غیر مستقیم باعث بوی بد دهان می شود. یعنی جرم ها باعث ایجاد مشکلات لثه و مشکلات دندانی مانند پوسیدگی دندان می شوند و این باعث بوی بد دهان می شود.