علت لق شدن دندان چیست؟ درمان چگونه است؟

لق شدن دندان عارضه ای است که می تواند در اثر عوامل زیادی ایجاد شود و هم در بزرگسالان و هم در کودکان دیده می شود. بیماری های پریودنتال که به آنها بیماری های لثه می گوییم از جمله مشکلات اصلی لق شدن دندان در بزرگسالان است.

علل لق شدن دندان در بزرگسالان چیست؟

۱-) بیماری های لثه: بیماری های لثه مانند پریودنتیت و التهاب لثه به مرور زمان باعث عفونت در لثه و استخوان فک می شود که به نوبه خود باعث تحلیل در استخوان فک می شود. در نتیجه این تحلیل، استحکام استخوان اطراف دندان ها از بین می رود، بنابراین ممکن است به مرور زمان دندان ها لق شوند و در صورت عدم رعایت احتیاط، از دست دادن دندان رخ دهد.

۲-) از دست دادن دندان: از دست دادن دندان های موجود باعث شروع تحلیل در استخوان آن ناحیه می شود. در نتیجه، دندان های مجاور دندان افتاده ضعیف شده و نیز استخوان های تکیه گاه خود را از دست می دهند. و در نتیجه این وضعیت ممکن است لق شدن دندان های مجاور به دلیل ناکافی بودن استخوان فک رخ دهد. به منظور جلوگیری از افتادن دندان ها به دلیل از دست دادن دندان و تاثیر گذاشتن روی دندان های مجاور می توان از ایمپلنت یا پروتز دندان برای محافظت از استخوان فک موجود استفاده کرد و در صورت لزوم از پودر استخوان و پیوند لثه برای تقویت دندان ها استفاده کرد.

۳- تروما: در این حالت ممکن است در اثر ضربه سخت به دندان، تصادف یا افتادن، بافت های نگهدارنده و ریشه دندان آسیب ببینند و باعث لق شدن و در نتیجه از دست دادن دندان شوند.

دندان های لق چگونه درمان می شوند؟

۱- درمان های پریودنتال: مداخلاتی هستند که باید تحت بی حسی موضعی و بر اساس تمیز کردن سطوح ریشه دندان انجام شوند که در موارد بعدی به آن عمل کورتاژ یا فلپ به ویژه جرم گیری دندان می گوییم.

۲- مداخله زودهنگام و شدت تروما در تحرک ناشی از ضربه بسیار مهم است. علاوه بر این، ممکن است به روش هایی مانند درمان ریشه یا اسپلینت کردن نیاز باشد که در آن سعی می کنیم دندان ها را ثابت کرده و استخوان سازی اطراف دندان لق را تحریک کنیم.

۳- به منظور جلوگیری از افتادن دندان ها در اثر از دست دادن دندان از تاثیر روی دندان های مجاور می توان از ایمپلنت و پروتز برای محافظت از استخوان موجود استفاده کرد و در صورت لزوم از پودر استخوان و پیوند لثه برای تقویت دندان ها استفاده کرد.

برای جلوگیری از لق شدن دندان چه اقداماتی باید انجام داد؟

۱- بهداشت دهان: بهداشت خوب و دقیق دهان از همه بیماری های پریودنتال احتمالی جلوگیری می کند. مسواک زدن منظم و صحیح، استفاده از نخ دندان، استفاده از مسواک بین دندانی و شستشوی دهان برای تمیزی دهان و دندانها ضروری است. هنگامی که این موارد در نظر گرفته شود، سلامت لثه حفظ می شود و بنابراین یک لثه سالم استخوان فک سالمی را فراهم می کند.

۲- معاینات دندانپزشکی: معاینات روتین و ویزیت دندانپزشکی از پیشرفت مشکل موجود جلوگیری می کند. با اشعه ایکس، معاینه داخل دهانی، تشخیص زودهنگام و روش درمانی مناسب می توان تا دیر نشده مداخله کرد و عمر دندان ها را در دهان افزایش داد.

۳- عادات تغذیه ای: رژیم غذایی سالم، پرهیز از غذاهای پوسیدگی زا (غذاهای تخمیر شده با کربوهیدرات بالا که می توانند باعث پوسیدگی دندان شوند)، کاهش مصرف یا مسواک زدن بلافاصله پس از مصرف خوراکی ها نیز برای حفظ سلامت دندان مهم هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید