بیماری لثه و تاثیر آن در کاشت ایمپلنت دندان

دو نوع بیماری لثه ای شناخته می شود. ژنژیویت و پریودنتیت. در حالی که ورم لثه یک حالت خفیف از بیماری لثه بوده و قابل درمان است، اما پریودنتیت شکل پیشرفته از بیماری لثه است که می تواند منجر به مشکلات بیشتر و از دست دادن دندان شود. متاسفانه در بسیاری از افراد از اینکه دچار بیماری یا مشکلات لثه ای هستند بی خبر می باشند. معاینات منظم دندانپزشکی از بهترین راهکارها برای تشخیص میزان سلامت دهان و لثه ها است.

نشانه های زیر می توانند خبر از وجود مشکل در لثه ها دهند:

خونریزی لثه ها هنگام مسواک یا نخ دندان
بوی بد دهان
حساسیت دندان به گرما و سرما
عقب رفتن لثه – تحلیل لثه
متورم و قرمز شدن لثه ها

نقش لثه ها در کاشت ایمپلنت دندان

افرادی برای کاشت ایمپلنت دندان مناسب هستند که عاری از بیماری لثه ای باشند. اما متاسفانه برخی از افرادی که قصد کاشت ایمپلنت دارند ممکن است دچار بیماری لثه ای نیز باشند. سوال اینجاست که این افراد می توانند عمل کاشت ایمپلنت دندان انجام دهند؟ متاسفانه پاسخ آسانی برای این پرسش وجود ندارد. پاسخ به این سوال آسان نیست و نیاز به بررسی متخصص ایمپلنت دارد. گفته می شود برخی از افراد با اینکه دچار مشکلات لثه ای هستند می توانند کاشت ایمپلنت انجام دهند، اما برخی نه. در واقع این می تواند با توجه به میزان مشکلات لثه ای متفاوت باشد.

برای مثال:

  1. میزان توده استخوانی فک در کاشت ایمپلنت دندان موثر است. چرا که ایمپلنت قرار است با این استخوان فک جوش بخورد. پریودنتیت ممکن است باعث تحلیل استخوان فک شود و در کاشت ایمپلنت مشکل ایجاد کند. در برخی مواقع دندانپزشک می تواند با پیوند استخوان مشکل را برطرف کند و ایمپلنت دندان را انجام دهد، اما در برخی مواقع ممکن است امکان پیوند استخوان نبوده و دندانپزشک ایمپلنت دندان را توصیه نکند.
  2. یکی از کارایی های لثه ها این است که نقش حمایت کننده از دندان ها و باعث می شوند دندان ها بهتر در جای خود بیاستند. هنگامی که ایمپلنت انجام می شوند لثه ها نیز تا حدودی در نگه داشتن تاج، پل یا پروتز موثر هستند. بیماری لثه می تواند باعث تحلیل و عقب نشینی لثه ها شود و هرچه لثه ها بیشتر عقب بروند، حمایت از دندان ها و ایمپلنت کمتر می شود. به غیر از این مورد تحلیل لثه می تواند باعث شود پس از جراحی محل اتصال پروتز و اباتمنت آشکار شود. این هم از نظر ظاهری مناسب نیست و هم می تواند منجر به بیماری های اطراف ایمپلنت شود.

با این موارد از اهمیت لثه ها مطلع شدیم و لازم است از لثه ها نیز بخوبی مراقبت شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید