با اینکه بعد از ارتودنس دندان های نارمتب بخوبی صاف و یکدست می شوند، اما بعد از ارتودنسی نیز لازم است از دندان ها بخوبی و درستی مراقبت شود، و عدم مراقبت از دندان ها می تواند مشکلاتی را پدید آورد که باعث ناراحتی و دلسردی بیمار از نتیجه درمان ارتودنسی بشود. با رعایت نکات بهداشتی و توصیه های متخصص ارتودنسی می توان نتیجه مطلوب تر از ارتودنسی را دریافت کرد.
گفته می شود مراقبت مناسب از دندان ها بخصوص طی شش ماه نخست از اتمام ارتودنسی و برداشتن بریس ها از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. عدم مراقبت می تواند باعث برگشت به عقب دندان ها بشود. اگر به تازگی بریس های ارتودنسی از روی دندان هایتان برداشته شده اند، این بسیار خوب است چراکه شما در انتهای درمان ارتودنسی قرار دارید. اما توجه داشته باشید که درمان تمام نشده است و لازم است برای مدتی نیز از دندان ها مراقبت هایی داشته باشید.
استفاده از نگهدارنده ها
بعد از اتمام ارتودنسی و انتقال دندان ها به موقعیت جدید لازم است این مورد، یعنی دندان ها در موقعیت جدیدشان حفظ شود. برای این کر از نگهدارنده استفاده می شود. نگهدارنده ها سیمی ناک در قسمت بالا یا پایین دندان های ردیف جلو هستند که نقش مهمی را در ثابت کردن موقعیت دندان ها خواهند داشت.
دندان ها بعد از ارتودنسی تمایل دارند به عقب و موقعیت قبلی خود حرکت کنند، اما نگهدارنده ها مانع از این حرکت میشوند. حفظ و تثبیت دندان ها در موقعیت جدیدشان ممکن است به یک سال زمان نیاز داشته باشد. در این یک سال نگهدارنده ها به این مورد بسیار کمک خواهند کرد. گفته می شود در ابتدای دوره لازم است، از نگهدارنده ها بطور دائمی استفاده کرد، اما با گذشت چند ماه، نگهدارنده ها فقط شب ها برای دندان ها استفاده می شوند.
درکنار حفظ و رعایت بهداشت دهان و دندان ها، حفظ بهداشت نگهدارنده ها نیز لازم است، و باید روزانه حداقل یک بار نگهدارنده ها تمیز شوند تا باکتری های روی نگهدارنده تمیز شوند.
بعد از گذشت تقریبا ۱۲ ماه از استفاده از نگهدارنده ها ها، متخصص ارتودنسی توصیه می کند میزان استفاده از نگهدارنده باز کمتر شده و به ۳ تا ۴ بار در هفته کاهش پیدا کند.
توجه داشته باشید رعایت موارد ارتودنسی و توصیه ها متخصص ارتودنسی به تثبیت جایگاه دندان ها بسیار کمک می کند. به توصیه ها دندانپزشک تان گوش دهید و با توجه به توصیه ها وی طول درمان تان را پیش ببرید.