داشتن یک یا چند دندان از دست رفته می تواند در ظاهر لبخند شما و همچنین عملکرد دهات شما اختلال ایجاد کند. بسته به تعداد دندان های از دست رفته، ممکن است سطوح مختلفی از دشواری را در مواردی مانند خوردن یا صحبت کردن تجربه کنید. با توجه به این مشکلات و همچنین برای جلوگیری از کاهش سلامت دهان و دندان، دندانپزشکان توصیه می کنند دندان های از دست رفته را جایگزین کنید. از بین روش های مختلف موجود برای جایگزینی دندان های از دست رفته، اکثر دندانپزشکان کاشت دندان را برای اکثر بیماران خود توصیه می کنند. این به این دلیل است که ایمپلنت های دندانی به عنوان ریشه دندان مصنوعی عمل می کنند و نزدیک ترین ترمیم به دندان های طبیعی هستند. همانطور که از نام آنها پیداست (کاشت ایمپلنت دندان)، آنها در استخوان فک کاشته می شوند و در هنگام بهبودی به نوعی با استخوان اطراف ترکیب می شوند.
بزرگترین نقص ایمپلنت دندان این است که استخوان فک شما باید دارای توده استخوانی کافی برای حمایت از ایمپلنت دندان باشد تا این درمان دندانپزشکی را بتوان انجام داد. و اگر در ناحیه فک استخوان کافی و مناسب نباشد، این می تواند مشکل ساز باشد. از دست دادن دندان اغلب منجر به از دست دادن توده استخوانی می شود. تقریباً شش ماه پس از از بین رفتن دندان، فرآیندی به نام تحلیل استخوان شروع می شود.
بنابراین، بیمارانی که چندین ماه دندان از دست داده اند ممکن است قبلاً استخوان اطراف حفره خالی دندان را از دست داده باشند. نه تنها این، بلکه بیمارانی که انواع دیگر ترمیم های دندانی مانند بریج یا پروتزهای مصنوعی دارند نیز احتمالاً دارای مقادیر ناکافی استخوان فک هستند. از دست دادن توده استخوانی میتواند به دلیل عوامل مختلفی مانند بیماری پریودنتال یا پوکی استخوان نیز ایجاد شود.
البته این به این معنا نیست که این افراد اصلا نمی توانند از ایمپلنت دندان استفاده کنند. در واقع لازم است به دندانپزشکی و متخصص ایمپلنت مراجعه کنید و وی بعد از معاینه و بررسی بگوید می توانید از ایمپلنت استفاده کنید یا خیر، حتی چنین مواردی را ممکن است دندانپزشک با پیوند استخوان فک برطرف کند و بتوان از ایمپلنت دندان برای جایگزینی دندان از دست رفته استفاده کرد.